18 Φεβ 2011

Με χιούμορ και πολύ καλοπροαίρετα


-Με χιούμορ και πολύ καλοπροαίρετα αντιμετωπίζω τα σχόλια για την στήλη του ΤηλεΝέστορα. Τους ευχαριστώ όλους, και αυτούς που τα κάνουν και γράφουν με εμπάθεια και αυτούς που πραγματικά κατάλαβαν το νόημα αυτής της στήλης. Κάποιοι τα αντέχουν και κάποιοι άλλοι όχι. «Έτσι είναι η ζωή» λέει ο σοφός λαός μας.

-Χθες μπήκα στο Δημαρχείο και εξεπλάγην θετικά απ’ την μεταμόρφωση του χώρου της εισόδου. Μπράβο Δήμαρχε, καιρός ήταν. «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» μας έλεγαν οι δάσκαλοι μας.

-Συνδικαλισμός είναι και αυτός της κυρίας Σαραντίδου. Τα δικά μας δεν τ’ ακουμπάμε, για τους άλλους δεν μας ενδιαφέρει. Φυσικά αναφέρομαι στο προβλήματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ, όπου η κυρία Σαραντίδου τα αντιμετωπίζει σαν η ίδια να δούλευε στη N.A.S.A.

-Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην εποχή μας, όπως απίστευτο είναι και αυτό που συνέβη με άγνωστο στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αγίας Ελένης να στέλνει ανώνυμες επιστολές σε ζευγάρια παντρεμένων, στα οποία ανέφερε ανάλογα με την περίπτωση. «Γνωρίζω τι κάνει η γυναίκα σου», «Έμαθα που συναντάς την ερωμένη σου». Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες που μπορούν να προκαλέσουν σ’ αυτές τις οικογένειες τέτοιου είδους επιστολές.

-Πολλά τα σχόλια για τις σχέσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Θεολόγου με συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Σχόλια που φούντωσαν με την επίσκεψη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου της Ελλαδικής Εκκλησίας στις Σέρρες και στην μονή του Τιμίου Προδρόμου.

-Τα περισσότερα κρύβουν εμπάθεια και κακία στο πρόσωπο του Μητροπολίτη μας, που νομίζω πως αδικούν κατάφορα τον Πνευματικό μας ηγέτη.

-Έμαθα επίσης πως υπήρξε και συγκεκριμένη προτίμηση προς συγκεκριμένο κανάλι, αφού δύο φορές τα υπόλοιπα τα έβγαλαν έξω και κράτησαν μέσα μόνο ένα. Εάν συνέβη αυτό τότε υπήρξε μεγάλο ολίσθημα, γιατί για την εκκλησία δεν πρέπει να υπάρχουν «αμνά και ερίφια».


-Σ’ αυτό το σημείο να υπενθυμίσω στους Αγίους Πατέρες πως η «δημοσιογραφία» είναι ένα «λειτούργημα» στο οποίο περνάει κανείς την μισή ζωή του μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρει και στην άλλη μισή σιωπώντας γι’ αυτά που ξέρει…

-«Χωρίς πανικό και με ψυχραιμία θα ξεπεράσουμε την κρίση» δήλωσε ο Μακαριότατος κατά την επίσκεψη του στις Σέρρες. Μια δήλωση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Κάποιος δε είπε. Μακαριότατε, ψυχραιμία ακόμη λίγη διαθέτουμε. Μείναμε όμως από χρήματα και από δουλειά. Καλή η ψυχραιμία καλύτερη όμως η εργασία.