12 Οκτ 2010

Εβδομαδιαία Τηλε-κριτική του 10’ από τον “ΤηλεΝέστορα”

T.V. ΕΠΙΛΟΓΕΣ βαθμός: 8 Λία Μαυρίδου-Ζωή Χειμωνίδου
Ήσασταν και οι δυο καλές και γι’ αυτό, αυτή τη βδομάδα, σε σας ανήκει η πρωτιά για το κανάλι σας. Λία εσύ για τη συνέντευξη σου με τον κ. Πασχαλίδη της “Διάβασης Πεζών”. Είχε επίπεδο η συζήτηση και θα ‘ταν καλύτερα αν δεν το έριχνες με τις τηλεφωνικές, για τον ξυλοδαρμό στο Πετρίτσι και τις κακακίες περί πυρπόλησης… της εκπροσώπου του κ. Πανταζή. Πολύ καλό το ντύσιμο σου σε συνδυασμό με το χτένισμα σου. Απείχε πολύ από αυτό του ΚΑΦΚΑ Νιγρίτας που ήταν κακόγουστο.

Ζωή, ήσουν απίθανη στο Δελτίο με τον κ. Σ. Κουτμερίδη. Αυτό θα πει αντικειμενική δημοσιογραφία. Τον έφερες με το γάντι εντός κεντρικής γραμμής του ΠΑΣΟΚ και αφού το πέτυχες τον έστειλες… με τις αντιθέσεις του σχετικά με τις τοπικές εκλογές και τις κακακίες του περί μνημονίου, για ψυχοθεραπεία. Όχι, δεν θαμπώθηκε από τα όμορφα δακτυλίδια που φορούσες. Ο Στάθης τον τελευταίο καιρό, είναι σε πολιτική σύγχυση λόγω Φωτιάδη. Ήρθες και συ και τον τελείωσες…

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βαθμός: 7,5 Δέσποινα Νικολάκη
Επιτέλους Δέσποινα με τον κ. Νίκο Τσέπελα, έκανες και μια σοβαρή πολιτική εκπομπή και κράτησες τους τηλεθεατές πάνω σας την ώρα που άλλοτε έπαιζες τον αγιασμό των σχολών του Μαξίμειου που νομίζω ότι έπρεπε να μπουν σε άλλη ζώνη. Άρα τελικά, πρέπει να προσέχεις ποιους θα καλείς γιατί είναι συνάρτηση και της τηλεθέασης που θα πιάσεις.

ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ βαθμός: 7 Κώστας Μπούμπας
Καλή η συνέντευξη για τις επιπτώσεις στο διαδίκτυο. Ελπίζω να την παρακολούθησε ο “Ίακχος” και ο Στάθης Πανταζής. Εντός επικαιρότητας η κ. Καρατζά και ο κ. Χουβαρδάς. Πέρασαν θετικά μηνύματα που τα ‘χει ανάγκη η κοινωνία, με το “γάντι”.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βαθμός: 6 Μαρία Νάβαλη
Μαρία ξαναέγραψα ότι οι τηλεθεατές σε θεωρούν από τις σοβαρότερες. Προσωπικά πιστεύω ότι είσαι η ναυαρχίδα του ΔΙΚΤΥΟ και επειδή μου θυμίζεις την αείμνηστη Δέσποινα Πασβαντίδου για ότι αφορά την άριστη κάλυψη του πολιτικού ρεπορτάζ από τον χώρο της “Νέας Δημοκρατίας”, νομίζω ότι οι Νεοδημοκράτες δε θέλουν να σε ξαναδούν με τέτοιο ντύσιμο (chic) απέναντι στον «μαϊντανό» δάσκαλο της ΝΟΔΕ. Χάνεις και συ και το κανάλι. Είναι προτιμότερο να καλείς τον οποιονδήποτε πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο. Σίγουρα θα είναι πιο καλά ντυμένος, πιο ειλικρινής, πιο ζωντανός και θα σου δώσει τηλεθέαση. Επιπλέον, επειδή θεωρώ ότι δε σε διάλεξε τυχαία ο κ. Αραμπατζής για το “ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ”, το να λες ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται «εν εξάλλω» δε νομίζεις ότι δημιουργείς «τρικυμία εν κρανίω» των τηλεθεατών;

T.V.S. βαθμός: 5 Άννα Αλευρά
Άννα πολύ καλό αν και παραπλανητικό το μπλε… σκηνικό για την αρχή της νέας σου εκπομπής. Έκανε καλή αντίθεση με το κόκκινο… ρόδι που σου χάρισε ο κατά φαντασίαν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, δάκτυλος του Καλαθά. Το χρώμα του ροδιού, σε πολλούς αριστερούς και δεξιούς τηλεθεατές, θύμισε τη νεανική ιδεολογία σου. Πολύ μετά την εποχή «Άννα… να ένα ρόδι». Για τη θρυλική εποχή του “Παρατηρητή” μιλάω, τότε που ήσουν το ίνδαλμα της τοπικής αριστεράς πολύ πριν ανακαλύψεις τα «καταραμένα καπιταλιστικά κονδύλια» της Ε.Ο.Κ. και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων της. Λυπάμαι που με τίμημα την επιστροφή σου στο γυαλί διάλεξαν εσένα να λες ότι η T.V.S.είναι πράσινη… όπως πράσινη… θα αποδειχθεί και η δαγκάνα του δεξιού χορηγού σας (S CRAP) που σου δάνεισε πλάνα για το σήμα της εκπομπής σου. Αν συνεχίσεις έτσι, σε βλέπω στον κάλαθο που είναι γεμάτος αναντικατάστατους πρώην αριστερούς. Κάτι σαν τον Μπουφίδη που έκανε τον επικοινωνιολόγο του Παπαπαναγιώτου το 2006 (τώρα τίνος;) και τον “πατερούλη Στάλιν” που τώρα σφραγίζει δελτία LOTTO και ΠΡΟ-ΠΟ.