4 Δεκ 2010

Αγαπητέ κύριε Μπατοτάκη...


Δημοσίευση «Ελεύθερου Βήματος» στις 3-12-2010

Αγαπητέ κύριε Μπατοτάκη.
Αρχηγέ της ομάδας των «40» (όπως ισχυριζόσασταν τον περασμένο Δεκέμβριο)
Εδώ και τέσσερα χρόνια, προφανώς δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, πέφτοντας από ήττα σε ήττα, μιας και όπως ο ίδιος ισχυρίζεστε ότι δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε η νίκη του «Μιλτιάδη».

Από τη μία οι Νομαρχιακές, από την άλλη οι Βουλευτικές και τελευταία οι Δημοτικές εκλογές, σας άφησαν «ορφανό» και μόνο προσπαθώντας να μαζέψετε τα συντρίμμια σας, αλλά και τους πολιτικούς σας «φίλους», με τους οποίους πια δεν γεμίζετε ούτε TAXI.

Αν θυμάστε κάποτε ισχυριζόσασταν ότι είχατε δέκα «φίλους», κάτι σαν τους «μικρούς Μήτσους», που συνιστούσαν μια δυνατή ομάδα, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν ο κ. Τσομαρίδης, ενώ πιστεύατε τότε ότι σύντομα η μικρή αυτή ομάδα θα γινόταν ακόμη μεγαλύτερη.

Εγώ κακώς βέβαια σας αναβάθμισα τον περασμένο Δεκέμβρη σε «συμμορία των σαράντα», χωρίς να υπονοώ σε καμία περίπτωση βέβαια, τον Αλή Μπαμπά και τους Σαράντα Κλέφτες.

Μιας λοιπόν και βρίσκεστε στη διάθεση του νικητή ως ηττημένος, περιμένω στο μέλλον να «προσκυνήσετε» και καινούριους αφεντάδες στους οποίους και θα σας συστήσω ευχαρίστως και αμέσως, σίγουρος για την αποτυχία που στα σίγουρα θα τους παράσχετε.

Απάντηση σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Βήματος» από τον Γ. Μπαντοτάκη στο παραπάνω δημοσίευμα 

Αγαπητέ Θεμιστοκλή, γιε του Νεοκλή.
Περίμενα ως καθηγητής να έχεις διαβάσει Πυθαγόρα και να ξέρεις το «Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλά εν ολίγοις πολλά».
Έκανα λάθος. Ο καθείς και τα όπλα του. Οία κεφαλή και εγκέφαλον ουκ έχει. Επέλεξες η αντιπαράθεση να έχει τέτοιο χαρακτήρα που να αποτυπώνει το μέγεθος της ευφυΐας σου κι’ αυτών που σου είπαν να τα γράψεις για να καταλαβαίνουν οι πολλοί.
Ως αγράμματος βασιλιάς που μοιάζει με εστεμμένο γάιδαρο δημοσιογραφίας, επέλεξες το δρόμο του κωμωδιογράφου για να παρουσιάσεις λογική την απάτη της διαβολής, σκεπάζοντας την με τα γκαρίσματά σου…

Plaudite, amici, comoedia finita est.

Ας μιλήσουμε λοιπόν στη γλώσσα των πολλών κ. καθηγητά της δημοσιογραφίας… Επειδή «όψις αδήλων τα φαινόμενα» δηλαδή όσα φαίνονται μας δείχνουν όσα δεν φαίνονται, την ημέρα που δημοσίευσες στο σαλόνι σου το Ελαφράς Βαρύτητας πολιτικό σου κείμενο εναντίον μου, είδα τις φωτογραφίες του κουμπάρου σου κ. Στάγκου και της πολιτικής σου φίλης κ. Τσαρουχά Μαρίας.

Είχαν μια κοινή φιλοδοξία. Να γίνουν Δήμαρχοι αυτής της πόλης. Το έπαιξαν από το T.V Επιλογές και άργησαν σκόπιμα να το διαψεύσουν. Δυστυχώς γι’ αυτούς είμαι και γω πολίτης αυτής της πόλης, αν και ηττημένος… Ο Μυτιληναίος(όχι ο Απόστολος του 2006, τον άλλον εννοώ του 600 Π.Χ. τον Πιττακό) είπε το «γίνωσκε καιρόν» και μια σ’ αρέσουν τα παραμύθια με τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, ο Αίσωπος είναι αυτός που είπε το περίφημο «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Τώρα ως προς την άποψη σου, ότι η ομάδα των δέκα ή των σαράντα ή αυτών που απέμειναν και χωράνε πλέον σε ένα ταξί, μάθε πως ακόμη και οι σταγόνες ύδατος πέτρας κοιλαίνουσι…

Όσο για τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, ως καθηγητής έπρεπε να γνωρίζεις ότι από τους τελευταίους ξεκίνησε η επανάσταση, ο δε πρώτος απευθυνόμενος σ’ αυτούς τους είπε: «Μπρε εσείς γιατί δεν βαπτίζεται πια τα παιδιά σας, Στέφανε, Πέτρο, Θόδωρε, Μαρία, Κώστα, αλλά Θεμιστοκλή, Λεωνίδα, Αριστείδη; Σίγουρα κάτι μαγειρεύετε…»

Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους μεγάλε καθηγητά με πτυχίο στην δημοσιογραφία(;) Δεν χρειάζεται να μας συστήσεις σε καινούριους αφεντάδες γιατί η ομάδα των 10 ή των 40 ή αυτών που απέμειναν και χωράνε πλέον σε ένα ταξί, μάθε λοιπόν και αν ακόμη ο αρχηγός τους μείνει μόνος του και χωράει μέσα σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο, δεν έκαναν και δεν πρόκειται να κάνει επιλογή τυράννων. Αρνούνταν και αρνείται την τυραννίαν. Τους εμπνέει το πνεύμα της αρχαίας Αθήνας την οποία ο Κωστής Παλαμάς την παρομοίασε με ζαφειρόπετρα της γης το δακτυλίδι, και οι προφήτες που θα προσκυνά, νάνοι και αρλεκίνοι…

Και δύο γήινες ερωτήσεις γιατί σου αρέσουν

1η Ο κουμπάρος σου, πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στάγκος Κώστας, την ημέρα κατάθεσης του συνδυασμού του Θεόδωρου Μηλίδη, όταν το πρωί έλειπαν για να κλείσει ο συνδυασμός ακόμη εννιά υποψήφιοι, που βρισκόταν τις προηγούμενες πέντε ημέρες;
Έχει δίκιο ο Λάκης Γεωργιάδης. Ήταν στο Άγιον Όρος. Όπως παλαιότερα όταν κάποιοι Σερραίοι δεν ήθελαν να ψηφίσουν περνούσαν τα σύνορα και πήγαιναν στην Βουλγαρία.

2η Μήπως ξέρεις ποιος βρήκε σε πέντε ώρες τους εννιά υποψηφίους που έλειπαν; Άσχετα αν τελικά το βράδυ φωτογραφήθηκε έξω από το πρωτοδικείο μαζί με τους υπόλοιπους 170 ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ. (μόλις είχε επιστρέψει απ’ τον Άθω).