10 Δεκ 2010

-Παρ’ ότι πέρασαν τέσσερις ημέρες...


 -Παρ’ ότι πέρασαν τέσσερις ημέρες από την ονομαστική μου εορτή, δεν ξεχνώ να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και γνωστούς, είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω μηνυμάτων που μου έκαναν τα χρόνια πολλά.

-Εκατοντάδες τα τηλεφωνήματα και τα S.M.S. από επώνυμους και ανώνυμους που με συγκίνησαν και μου έκαναν να διαπιστώσω για πολλοστή φορά, ότι οι φίλοι μου είναι πάρα πολλοί. Αρκετοί μάλιστα μου είπαν χρόνια πολλά και ως Νέστορα. Ευχαριστώ επίσης και τους έξι από τους επτά βουλευτές του νομού μας.

-Τα δύο φιλαράκια, ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Σπυρόπουλος και ο γιατρός Στάθης Πανταζής, βρίσκονται στο People για το καφέδακι τους, για πολιτική συζήτηση και συμπεράσματα. Κάπου – κάπου φωτίζομαι και εγώ μαζί τους.

-Το Διευθυντήριο των τριών Μάγων είναι τυχερό γιατί με μετάταξη βρήκε αγράμματο μεν, αλλά έμπειρο καμηλιέρη οδηγό που έχει ένστικτο, διαίσθηση, πείσμα και μνήμη καμήλας.

Δεν του ζήτησε «δωράκι», ούτε πανάκριβο τζιπ εφοδιασμένο με G.P.S.

Γνωρίζει ότι αυτό στην προσπάθεια του να διαβεί την ερημοποιημένη οικονομία λόγω ασφαλίστρων και βενζίνης, θα μείνει… Θα βουλιάξει…

Τον δρόμο για την όαση της ανάκαμψης και της αέναης ανάπτυξης στην πόλη της Βηθλεέμ όπου ήδη υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες με το «ΚΛΕΙΣΑΜΕ» θα τον βρει ο καμηλιέρης.

Δεν του χρειάζονται ετεροχρονισμένα ευχαριστώ. Μοιάζουν με το «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» και μάλιστα απ’ αυτό που βάζουν στα τζιπ. Όχι από το αποθηκευμένο που βρίσκεται στην πλάτη της καμήλας που είναι Original και όχι μηχανικό.

-Θέμη, μάθε πως ο Μπαντοτάκης ποτέ δεν χτυπάει πρώτος. Ούτε ύπουλα… και άνανδρα… Δέχεται πρώτο ο ίδιος το χτύπημα ή μάλλον τα χτυπήματα, μετά προειδοποιεί και στο τέλος αποσύρει τους πρέσβεις του… Αν δεν πιστεύεις, ρώτα αυτούς που τον γνωρίζουν χρόνια τώρα. Το διαπίστωσε πρόσφατα και ο κουμπάρος σου Στάγκος, ενώ ο Τσο(υ)μαρίδης το ήξερε από καιρό.

-Ύστερα χτυπάει και μάλιστα ανελέητα ειδικά αυτούς που καταχράστηκαν την καλοσύνη του. Αν χρειαστεί πηγαίνει και στην αυλή τους… ή στο σπίτι τους κι αν ακόμη χρειαστεί να προσγειωθεί στα κεραμίδια τους…

Ήταν καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής και ασυρματιστής ταυτόχρονα. Μάλιστα απ’ αυτούς που έπιαναν 100 έως 120 σήματα μορς στο ένα λεπτό.

Από τότε άρχισε να εκπαιδεύεται στην επικοινωνία… και μάλιστα στην κρυπτογραφική και την απόρρητη. Όχι στην κουκουλοφόρικη. Ξέρεις γιατί;

Γιατί ο κάθε ασυρματιστής, έχει τον δικό του κωδικό επικοινωνίας.

-Δεν έχει σχέση με ρουφιανιές και ανώνυμες επιστολές που ταχυδρομούνται νύχτα… Επειδή όμως είναι αλεπού στην πολιτική με μεγάλη όσφρηση, όταν τον ρώτησα ποιος κατά τη γνώμη του ταχυδρόμησε το παραπολιτικό που αφορά την Μαρία και την siemens, μου μίλησε για μια εξίσωση σαν αυτή που είχε γραφεί προεκλογικά στην εφημερίδα μας και προέβλεψε για το ποιος θα μείνει έξω από τον δεύτερο γύρο. Δεν μου έδωσε τη λύση της απλώς μου είπε να τη γράψω:
3Μ.Σ=1Α.x ή Ex=0=ΚΝ

-Τον ρώτησα γιατί δεν μου δίνει τη λύση της και μου είπε: «Δεν είναι της ώρας. Βαρέθηκα να κάνω τον χτίστη που στήνει σκαλωσιά… και μόλις τελειώσει το οικοδόμημα της νίκης πλακώνουν οι νταβατζήδες εργολάβοι… και το παίζουν αρχηγοί και νικητές…

Νίκο αυτό δεν είναι δικό μου μην την πατήσω και εγώ σαν τον Καλαθά. Το είπε εκτός από τον Καραμανλή και ο Κλαούζεβιτς με άλλα λόγια βέβαια μετά το 1800μ.Χ. Διευκρίνισε το σε παρακαλώ ότι εγώ το αλλοίωσα και το προσομοίωσα για να είναι εύπεπτο στις μέρες μας… Για να μην λέει και ο Θεμιστοκλής ότι μου γράφουν άλλοι τις επιστολές κλέβοντας απ’ τους αρχαίους συγγραφείς νοήματα τους.

-Μου είπε και κάτι άλλο Θέμη. Γνωρίζει και ανθρωποειδή… παρόμοιων επιστολών και πρακτικών που τα ταχυδρόμησαν κατά το παρελθόν ή τ’ άφησαν έξω από την πόρτα του πρωτοδικείου ή στις θυρίδες των Μ.Μ.Ε.

Κάποιοι εκπρόσωποι από τα τελευταία, τσίμπησαν… και χωρίς να το γνωρίζουν(αν και παθόντες) επειδή το παίζουν πολύξεροι, τραπεζώνουν τους θήτες τους, οι οποίοι με περισσή υποκρισία τους παραδίδουν μαθήματα ηθικής γιατί είχαν το θράσος να τους αυτοπροταθούν και ως μάρτυρες… Έλα όμως που ο διάβολος επειδή νομίζει ότι μπορεί να κρύβεται στην λεπτομέρεια, θα ξεφύγει από την όσφρηση της αλεπούς…

-Ενόψει της απονομής δώρων την πρωτοχρονιά από τον «κουμπούρα» μαθητή προς τους καλύτερους δασκάλους που του έκαναν φροντιστήριο για να τον προάγουν οι καθηγητές και ο Λυκειάρχης, μια δημόσια συμβουλή προς τον «νάρκισσο» μαθητή εκ μέρους του αντιπάλου του Νέστορα:

«Η πολιτική νίκη, δεν είναι χωράφι με σιτάρι που θερίζεται καλύτερα ή χειρότερα με τροχισμένο ή σκουριασμένο δρεπάνι…

Είναι δενδροστοιχία δένδρων που πρέπει να κοπούν με διακριτικότητα ανάλογα με τη φύση και την απόκλιση του κορμού τους κατά την διάρκεια της πτώσης τους.

Χωρίς θόρυβο μέχρι να μείνουν τα τελευταία. Διάλεξε από τώρα ποια πρέπει να είναι τα τελευταία. Ποια είναι αυτά;

Μα φυσικά αυτά, που από μέσα τους και από τη φύση τους έκαναν κουφάλα… και είναι γέρικα. Μην σε πτοεί αν έχουν βαθιές ρίζες. Θα μείνουν κάτω από το χώμα… Ώσπου να βγάλουν βλαστάρια… θα πρέπει να έχεις φυτέψει εσύ τα δικά σου για να γονιμοποιηθούν με τ’ άλλα που έριξες… και να μείνουν τα γέρικα κάτω απ’ τη σκιά τους…»

-Κοντορεβυθούλη πάλι τα ίδια κάνεις. Σου είπα ότι σου λείπει το αλ’ μπινί, αλλά εσύ το δικό σου… Μάθε για πειράματα Pavlov και για τα δεισιδαιμονικά περιστέρια του Watson. Μάθε τι είναι το Stimulus και το reaction. Μόνο έτσι θα τα κονομήσεις απ’ τη διαφήμιση. Για την πολιτική δεν κάνεις… Ρώτα τους γενετιστές.

-Διαβάζω στα πανελλαδικά Blogs ότι ο γιος του Αχιλλέα ετοιμάζεται… Είναι κοντούλης, αλλά όχι κοντορεβυθούλης. Ξέρει από ψυχολογία και είναι γαλανομάτης. Εσύ Μαρία που κέρδισες τον πατέρα του με 327 ψήφους επιπλέον:

Η Νέα Δημοκρατία πόσους βουλευτές λες να βγάλει στις Σέρρες με πρόεδρο της ΝΟΔΕ τον κ. Στάγκο και επικοινωνιολόγο του τον Θεμιστοκλή; Να ρωτήσουμε τον Αλέκο μια και ο Θόδωρος καθάρισε… παίρνοντας μόνο 12 χιλιάδες ψήφους; Πόσοι απ’ αυτούς ήταν δικοί του και πόσες ψήφους του έστειλες εσύ;