28 Δεκ 2010

Η γελοιογραφία της εβδομάδας... από τον Νέστορα


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1) Ο Νίκος Αλιάγας μας λέει, ότι: «ο ευτυχισμένος άνθρωπος δεν παγιδεύεται από τη φήμη και την τύχη του».

2) Μας λέει επίσης, ότι: «ο νους του ανθρώπου, επειδή είναι λαίμαργος, όσα κι’ αν αποκτήσει, θα μισεί όλους τους άλλους που έχουν περισσότερα και γι’ αυτό κατά βάθος, θα λυπάται τον εαυτό του».

3) Μας προτείνει ακόμη, να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα χαμόγελο, για να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Θεωρεί ότι μόνο έτσι θα αγγίξουμε τις λιγοστές στιγμές της ευτυχίας, πριν περάσει η ώρα…

4) Η Αλκιόνη Μοσχίδου μας προτρέπει ότι αν θέλουμε να έχουμε Αλκυονίδες… ημέρες μεσ’ την παγωνιά της ζωής μας, πρέπει να ζητήσουμε από τον Αη’ Βασίλη, «να συνεχίσουμε να έχουμε στη ζωή μας τους φίλους μας και αν μας στείλει και άλλους, να τους δεχθούμε με ανοιχτές αγκάλες».
Θεωρεί ότι μέσα από τους φίλους διδασκόμαστε τα πιο δυνατά συναισθήματα της αγάπης και του μίσους.

Η στήλη προτρέπει τους αναγνώστες της, αν δεν το έκαναν μέχρι τώρα, να διαβάσουν το άρθρο του Ε. Παπανούτσου ‘περί φιλίας’, για να ν(οι);ώσουν για ποιο λόγο φτάνει στο σημείο να υιοθετεί ότι: «Η φιλία, είναι έρωτας χωρίς φτερά».

Ο δε


Ε Π Ι Σ Η Μ Α Ι Ν Ε Ι:

1) Θα φορέσεις μαύρα γυαλιά και θα κάνεις σκυλίσια ζωή… προφασιζόμενος ότι δεν βλέπεις…

2) Θα φορέσεις φίμωτρο για να μην γαυγίζεις…

3) Θα φορέσεις αλυσίδες και θα χάσεις την ελευθερία σου ζώντας με άγχος μέσα σε ένα «παράδεισο και κόλαση» μαζί. Σε ένα κάτεργο.

4) Θα προσλάβεις ‘φουσκωτούς’ και θα εγκαταστήσεις συστήματα ασφαλείας-παρακολούθησης στον χώρο της δουλειάς σου και του σπιτιού σου γιατί θα φοβάσαι…

5) Θα χάσεις τους φίλους σου γιατί θα περιστοιχίζεσαι μόνο από ‘κολλητούς’ και αυλοκόλακες.