11 Δεκ 2010

Τηλε-κριτική από τον «ΤηλεΝέστορα»


ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΒΑΘΜΟΣ 10
Προς Δ/νση
Υποκλίνομαι στο πείσμα σου παρά τα χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη των προηγούμενων χρόνων, το να εξακολουθείς να έχεις τη δύναμη να ξαναστήσεις το δένδρο της αγάπης.
Ίσως φέτος λόγω οικονομικής κρίσης, να είναι μικρότερες οι προσφορές, αλλά αυτό μην σας πτοεί. Ούτε εσένα, ούτε την ομάδα του ΔΙΚΤΥΟ και πολύ περισσότερο το Λύκειο Ελληνίδων.
Αν οι υπόλοιποι τέσσερις(προς το παρόν) ανταγωνιστές σου επιχειρήσουν να ρίξουν λάσπη και πάλι, πες τους αν έχουν τα κότσια να κάνουν ελεύθερο ρεπορτάζ με γκάλοπ για το πώς βλέπουν το δένδρο οι Σερραίοι. Όχι μόνο του Δήμου των Σερρών, αλλά και οι δημότες των υπόλοιπων έξι. Ούτε τα ποσοστά της Ντόρας θα μπορέσουν να πιάσουν με αρνητικά σχόλια και ας δίνουν για κάθε δήλωση και πενηντάευρω.

Δεν έβαλα τον τόνο στο 10 γιατί είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει ο κόσμος. Συγχαρητήρια εκ των προτέρων.

T.V.S
ΒΑΘΜΟΣ 9
Προς Δ/νση
Δεν πρόλαβα να δω τους συντελεστές του ρεπορτάζ που παίχτηκε στο δελτίο σας στις 9/12/10 και αφορούσε την επίσκεψη των παιδιών του δημοτικού σχολίου Μητρουσίου στο σταθμό σας, γι’ αυτό τον βαθμό τον βάζω στην διεύθυνση.

Ήταν καταπληκτική ιδέα. Παιδαγωγικό. Αυθόρμητο, αληθινό. Βάλτε και ξαναδείτε τα πρόσωπα των παιδιών που κάνουν δηλώσεις. Παρατηρήστε την κινητικότητα που υπάρχει πίσω από τον κάθε πιτσιρικά που κάνει δηλώσεις με όλα τα υπόλοιπα πιτσιρίκια που τον περιστοιχίζουν. Αυτή την κινητικότητα, την ζωντάνια, την αλήθεια έχει ανάγκη και είναι η ελπίδα του τόπου μας. Εμένα με συγκίνησε. Θα σας έβαζα 10’ αν δεν είχε στο τέλος του ρεπορτάζ την φαεινή!!! βλακώδη ιδέα κάποιος ηλίθιος συντελεστής του ρεπορτάζ, να βάλει τα παιδάκια να φωνάξουν όλοι μαζί (φορώντας μπλούζες του T.V.S) ποιο τοπικό κανάλι θα βλέπουν από εδώ και στο εξής.

Αυτό θύμισε την πρακτική της Χούντας, όταν μάζευε παιδιά του δημοτικού στον προαύλιο χώρο του σχολείου και έπαιζε τα λεγόμενα «επίκαιρα» της εποχής εκείνης. Τα δε μπλουζάκια του καναλιού σας τις σοκολάτες και τα μπισκότα της Ούντρα.

Τηλεθεατές δεν κερδίζεις κάνοντας τέτοιου είδους προπαγάνδα. Είναι σαν να ασελγείς με αυτόν τον τρόπο πάνω στην παιδική ψυχή. Αν θέλεις να κερδίσεις νεαρούς τηλεθεατές υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Να προσέξει και το ΔΙΚΤΥΟ με τους εθελοντές πιτσιρικάδες και την φίρμα που θα είναι αποτυπωμένη πάνω στα μπλουζάκια τους.

TV EΠΙΛΟΓΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ 7
Προς πρόεδρο
Έχω μία απορία. Παρατηρώ τις δύο εναπομένουσες τηλεπαρουσιάστριες του σταθμού σας κ.κ Λία Μαυρίδου και Ζωή Χειμωνίδου. Έχουν σε σχέση με σας κ. πρόεδρε μία μεγάλη αντίθεση.
Εσείς όταν βγαίνετε στο γυαλί και προτρέπετε τους τηλεθεατές να είναι υποψιασμένοι, κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά τόσο πολύ που αρχίζω και αγωνιώ πότε ο εγκέφαλος σας θα δώσει εντολή για να τα ξεκουράσει, καλύπτοντας τα με τα βλέφαρα σας.(Λείοι μυς-ακούσια κίνηση)
Αντίθετα με εσάς η Λία και η Ζωή, ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα τους για να ξεκουράσουν τα όμορφα κατά άλλα μάτια τους, με τέτοια ταχύτητα και συχνότητα, ίδιο με υαλοκαθαριστήρα αυτοκινήτου που δουλεύει στο φουλ. Λέω να ρωτήσω βιολόγο-γιατρό γιατί το ίδιο συμβαίνει και με έναν φίλο μου. Όταν τον ρώτησα γιατί το κάνεις αυτό μου είπε γιατί είναι αγχωμένος και του έμεινε από τότε που είπε ποίημα για πρώτη φορά σε Εθνική γιορτή. Το είχε παρατηρήσει η νηπιαγωγός του και το ανέφερε στους γονείς του. Τώρα το ξεπέρασε.

ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
ΒΑΘΜΟΣ 6
Κώστας Μπούμπας
Κώστα σου είπα να κάνεις ρεπορτάζ κυρίως στην περιοχή του δήμου σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παραβλέψεις τον υπόλοιπο νομό τώρα που έγινες και περιφερειακός σύμβουλος.

Πολύ καλή η εισαγωγή του μονολόγου σου για όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά δε νομίζεις ότι να τα λέει μια άλλη συναδέλφισσα σου, θα έδινε άλλο χρώμα;

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΒΑΘΜΟΣ 5
Προς Δ/νση
Δέσποινα συγχαρητήρια για τις νέες σου διαφημίσεις. Κάλυψαν υποθέτω αρκετό χρόνο απ’ αυτόν που δικαιούσαι, αλλά για να τον καλύψουν πλήρως, θα πρέπει να ρίξεις και μια ματιά και στον ΟΑΕΔ, ψάχνοντας να βρεις νέα ταλέντα δημοσιογράφων.