6 Νοε 2010

Έμαθα ότι ο Στέφανος...

Έμαθα ότι ο Στέφανος ακύρωσε παραγγελία εκτύπωσης ψηφοδελτίων για το δεύτερο γύρο και ζητάει πίσω την προκαταβολή που είχε δώσει. Είμαι σίγουρος ότι η πληροφορία είναι αναληθής. Έτσι όπως τον είδα στο γυαλί, είναι σίγουρος ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο. Θα περάσει καιρός για του περάσει. Να κάνω μια πρόβλεψη; Δεν θα αντέξει στον ρόλο του αρχηγού της ελάσσονος αντιπολίτευσης και θα παραιτηθεί γρήγορα.

Είδα ένα 48ωρο πριν τις εκλογές το Νομάρχη μας να λέει στη Λία Μαυρίδου αντί του δέντρου της Αγάπης τα Χριστούγεννα να κάνουμε γιορτή παγωτού!!! για να προωθήσουμε το προϊόν συγκεκριμένης Σερραϊκής εταιρείας (ΚΡΙ-ΚΡΙ), και μέσα στο παγωτό να βάλουμε και σύκα!!!, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει τους αγρότες να σπείρουν και συκιές!!! Άσε που πρότεινε μαζί με το παγωτό να βάλουμε και μπουγάτσα. Στέφανε, πάτα λίγο φρένο. Για το δέντρο της αγάπης σε ρώτησε η Μαυρίδου και τα κανες αχταρμά από την άποψη της συμμετοχής… γιατί πάντα ήθελες να τα στρογγυλεύεις όλα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Πέρασες στον κόσμο ως επαγγελματίας πολιτικός. Δεν έπιασες το μήνυμα των καιρών που ο κόσμος αυτούς τους διέγραψε. Γι’ αυτό έχασες. Σε αντίθεση με τους άλλους που φαίνονται ως προς το παρόν πιο μπεσαλήδες.

Πέτρο σε περίμενα ποιο αποτελεσματικό στο γυαλί. Κάποιοι σε φόβισαν για την δεινή ρητορική του «νάρκισσου» αντιπάλου σου αλλά παρέλειψαν να σου επισημάνουν ότι το «κουασιμόδικο» χαμόγελό του, έγινε αντιληπτό από όλο τον κόσμο και εξ’ αιτίας αυτού, θα χάσει περισσότερους από όσους κέρδιζε έως τώρα.
Ο κόσμος πλέον, είναι πιο υποψιασμένος… που λέει και ο φίλος μου ο Θόδωρος.
Παναγιώτη Κοτρώνη και Φιλιώ Σαραντίδου.
Πολύ λαμέ.. το ντύσιμό σας για αριστερούς. Λάθος σου Φιλιώ που είπες ότι αν εκλεγείς και το κόμμα θελήσει να με «χρησιμοποιήσει» αλλού, θα παραιτηθείς. Να πεις στο κόμμα σου που ευαγγελίζεται την απάνθρωπη εκμετάλλευση των λαϊκών μαζών απ’ τους καπιταλιστές… δεν μπορεί το ίδιο να «χρησιμοποιεί» και να εκμεταλλεύεται κατά περίπτωση τις δυνατότητες των στελεχών του…

Θόδωρε Μηλίδη ήσουν παγωμένος έως και νωχελικός σε όλη την διάρκεια του ντιμπέιτ. Πέταξες όμως τρία γκολ στον ιδιαίτερα εκνευρισμένο διαιτητή… στο 91’ όταν οι περισσότεροι τηλεθεατές είχαν πάει για ύπνο.

Έχουμε λοιπόν Θόδωρο εναντίον Πέτρου για την δεύτερη Κυριακή. Το είχαμε προβλέψει πριν από μήνες. Μάρτυρας, τα κεντρικά θέματα του «τύπου» και τα παραπολιτικά του «Νέστορα».
Το λόγο τώρα έχουν οι Σερραίοι δημότες.
Αρκεί να σκεφτούν ποιος απ’ τους δύο μπορεί να δράσει καλύτερα συλλογικά…
Ο δήμος έχει ανάγκη από την κοινή δράση όλων. Η απάντηση φαίνεται απ’ τα διαφημιστικά σποτ που επέλεξε ο καθένας απ’ τους δύο.

Μετά τις εκλογές τα παραπολιτικά του «Νέστορα» θα αναρτώνται και στο διαδίκτυο με την αντίστοιχη ψευδωνυμία του … αλλά με ευθύνη της εφημερίδας «τύπος». Όχι δυσφημιστικά. Με παραπολιτική που βγάζει και παράγει πολιτική. Όχι εξώδικα και μηνήσεις. Με αυστηρή κριτική. Το αλάτι… της σωστής δημοσιογραφίας. Της ανεξάρτητης.


Θα αργήσουν τα αποτελέσματα να γίνουν γνωστά για τους δήμους και πολύ περισσότερο για τους δημοτικούς συμβούλους. Μαθαίνω δυο – τρεις από αυτούς που το ξέρουν, άρχισαν από τώρα να παίρνουν βιταμίνες για να αντέξουν μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας. Θα υπάρξουν ενστάσεις.

Εκείνοι που θα αρχίσουν να ξεκουράζονται πρώτοι θα είναι αυτοί που θα πάνε νωρίς για ύπνο. Μιλάω για τους υποψήφιους του κ. Στέφανου Φωτιάδη. Όχι, η Πέπη δεν θα κοιμηθεί. Θα πάει στο εκλογικό κέντρο του Αγγελίδη την ώρα που οι κάμερες θα είναι εκεί ή την άλλη μέρα θα δώσει συνέντευξη. Μπορώ να μαντέψω και από ποιο κανάλι.
Εκείνο που δεν μπορώ ακόμη να μαντέψω τι θα πει δημόσια όταν η φίλη της Ντόρα ανακοινώσει και επίσημα το αναμενόμενο κόμμα. Αυτό, γιατί η Πέπη ήταν και εξακολουθεί να είναι απρόβλεπτη.