19 Νοε 2010

Κάνουμε γνωστό στους...


Σημείωση του κ.
Νίκου Τσέπελα

Κάνουμε γνωστό στους αναγνώστες μας και σε κάθε αρχή ότι τα παραπολιτικά ….απο τον Νέστορα και η Τηλε-κριτική του 10’ από τον Τηλε-Νέστορα, γράφονταν έως τώρα από τρεις συνεργάτες της εφημερίδας μας με δική μου ευθύνη.

Το ίδιο θα εξακολουθεί να συμβαίνει, αλλά με την διαφορά ότι κάθε παραπολιτικό και τηλεκριτική θα φέρει πλέον την υπογραφή τους με τα ψευδώνυμα Ν1, Ν2, Ν3.

Ως σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας, επειδή προβλέπω να σηκωθεί πολύ καπνός…από δω και πέρα, θέλω να αντιμετωπίσω τις πιθανές αντικαπνιστικές ιδιοτροπίες της κ. Νάβαλη για να μην αναγκαστώ να ζητάω συγνώμη!!! από την κ. Μαυρίδου και να καεί… η γούνα μου από τον Γιάννη Γούναρη.

Όπως πολλές άλλες φορές, έτσι και χθες μπήκα στην ιστοσελίδα του Serres life και όπως πάντα έκανα κλικ στα σερραϊκά πρωτοσέλιδα. Υπήρχαν μόνο τα πρωτοσέλιδα τεσσάρων εφημερίδων.
Ερώτηση προς Serres life:Δεν υπάρχουν άλλες εφημερίδες στις Σέρρες; Ένα σχόλιο σας θα ήταν αρκετό για να καταλάβουν όλοι όσοι κάνουν χρήση της ιστοσελίδας αυτής, το λόγο.(Ν2)

Διαβάζω στο Σ.Θ. και στη στήλη «γράμμα στον διευθυντή» ότι … «η τηλεόραση καθορίζει αυτή τη στιγμή την πορεία της χώρας» (σ.σ. Σιγά τα ωά!!! Από το 1968 το κάνει. Απλώς καινούργιο εργαλείο της Αμερικής ήταν και είναι).
Για ότι αφορά την τοπική τηλεκριτική θα συμπλήρωνα εγώ, σε λίγο θα πάψει να καθορίζει τους τοπικούς άρχοντες που θέλουν να μας κυβερνήσουν. Αυτό γιατί οι ένοπλοι πολιτοφύλακες της φυλής Μπακίλ… απέσυραν την μέχρι σήμερα στήριξη που παρείχαν σ’ αυτόν που του αρέσει να αυτοδιαφημίζεται ως «συμμαχικός» παράγων εις βάρος της υγείας της βασίλισσας της Αγγλίας την οποία συμπαθούσαν ένοπλοι πολιτοφύλακες.

Η τελευταία έκανε το λάθος λόγω «αχίλλειας πτέρνας» της και του «μεγάλου» Αλέξανδρου, να κλείσει το μάτι… στον βασιλέα Παύλο… αδιαφορώντας για τις εκφρασθείσεις θέσεις του Ομπάμα επ’ Αυτού… Μιλάω και εγώ μερικές φορές με παραβολές.

Το μαλλί… της Πέπης εννοώ και το μίσος της τω καιρώ εκείνω για τις συναντήσεις επί της λεωφόρου Βενιζέλου και πρόσφατα επί της Δ. Αρεοπαγίτου 3. Έτσι δεν είναι πατέρα του «μεγάλου» Αλέξανδρου που ρώτησες πρόσφατα τον αγροτοσυνεταιριστή τι εστί Αποστόλου, ενώ στον κάθε νεοεκλεγέντα δικαιολογημένα μιλάς για παρελθόν;
Ε… ρε Σερέτη!!! που είσαι για να τα δεις... Είχε δίκαιο ο ψηλός γι’ αυτό που μας είπε για την Πέπη πριν ένα χρόνο. Ευτυχώς έχω και μάρτυρα.(Ν1)

Ο νέος δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης πραγματοποίησε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη σε όλες τις εφημερίδες. Στην συζήτηση που είχα μαζί του ζήτησε σκληρή κριτική και εποπτεία του έργου του.
Φίλε μου Πέτρο, δεν κατάλαβες ακόμη τι «κουμάσια» είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι και ζητάς τέτοια πράγματα!!!(Ν2)

Σε γνωστή ταβέρνα στο Αν. Μητρούσι έγινε η διάλυση της ομάδας των «δέκα» ή αλλιώς πιο γνωστή ως «ομάδα Μπατοτάκη». Με αρνί στη σούβλα θυμήθηκαν την όλη πορεία τους και από σήμερα ο καθένας τραβάει το δρόμο του,
όπως λέει και το τραγούδι. Άλλος για Χίο και άλλος για Μυτιλήνη….(Ν2)

Γνωρίζοντας από ανταρτοπόλεμο, αυτοδιαλύθηκαν και αποσύρθηκαν στα κρησφύγετά τους για περισυλλογή. Στόχος του αρχηγού τους, η ανασύσταση και ο εμπλουτισμός της ομάδας με νέο ανθρώπινο υλικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της εποχής για το μεγάλο come back.
Οι «τηλεοπτικοί χειρουργικοί βομβαρδισμοί δεν τους πτοούν γιατί είναι τυφλοί… και απευθύνονται σε κοινό που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα.(Ν1)

Στον καναπέ ξαπλώνει κάποιος για να δει τηλεόραση όταν είναι χορτάτος… Αν έφαγε μπαρμπουνοφάσουλα… και όχι γαρίδες ίσες με μουστάκια κουτσής γάτας, τότε πάει μόνο… για ύπνο.(Ν1)

Τώρα που αφήνει τον δημαρχιακό θώκο, όλοι ανακαλύπτουν τα θετικά στοιχεία και την θετική πλευρά του Γιάννη Βλάχου. Να τον «έτρωγαν δεν θα τον χόρταιναν». Πρέπει ν’ αρχίσει να σου λείπει κάτι για να αρχίσεις να το εκτιμάς; Λέει ο σοφός λαός.(Ν3)

Είχαμε και μας τελείωσε. Και η Μαρία Λιονή μας φεύγει αφού εκλέχτηκε αντιπεριφερειάρχης στο Ρέθυμνο. Μην αγχώνεστε όμως, η αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη. Κάτι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον Στέφανο Φωτιάδη, δεν θα τον αφήσουν έτσι…(Ν3)

Μαθαίνω ότι οι πολιτοφύλακες της φυλής Μπακίμ ψάχνουν για να εκπαιδεύσουν τηλεοπτικούς ταλιμπάν… όπως η βασίλισσα της Αγγλίας έχει την δυνατότητα να εκπαιδεύει και να μεγαλώνει τηλεοπτικά ποντίκια… με δυνατότητα να παίζουν μπάσκετ.(Ν1)

Κάποιοι λένε ότι αυτοί οι νέοι τηλεοπτικοί ταλιμπάν… ως αδηφάγα δημοσιογραφικά ζώα… θα είναι έτοιμα με τη νέα χρονιά αν χρειαστεί, να αυτοπυρποληθούν… οn camera μόνο και μόνο για να νιώσουν την ηδονή… της μεγάλης τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας. Τον αρχηγό τους ήδη τον πλησίασαν χρηματοδότες.(Ν1)

Αποδέκτες ως τηλεοπτικό κοινό θα έχουν μόνο αυτούς που έχουν οικονομικά προβλήματα(τρέμε FOCUS). Γνωρίζουν καλύτερα την ψυχολογία τους γιατί δεν είναι επισκέπτες της Εκάλης και του «ROOF GARDEN» της «Μεγ. Βρετανίας».
Έμαθαν να ζουν σε σπηλιές όπως αυτούς από το Τσου μπεκ Ντερέ και καμιά φορά πάνε και στις καταγάλανες ακτές των Ιβήρων και της Μαυροθάλασσας.
Αυτό τους αρκεί γιατί μπορούν μ’ αυτό τον τρόπο να ικανοποιήσουν και τα δυο βασικά ένστικτά τους… Αλλοίμονο στους άλλους που επειδή δεν μπορούν να ικανοποιήσουν κανένα ή μόνο το ένα από τα δυο, πηγαίνουν στους Ζαχαρόλοφους… όπως ο Παύλος με το βασιλικό γερακίσιο βλέμμα του. Δεν είναι γι’ αυτόν θέμα κρεοπωλείου…, αλλά μόνο βιβλιοθήκης.(Ν1)

Αυτό πάλι ποιος θα το περίμενε. Ο Αντινομάρχης, Δήμαρχος και ο Νομάρχης, στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Από τα παράξενα της ζωής όπως λέμε.(Ν3)

Είδα τον Γιώργο Τσομαρίδη στο ΔΙΚΤΥΟ. Γιώργο όταν πριν από μέρες μίλησες για Μ.Μ.Ε. που σε έδιωξε από το συνδυασμό του Μηλίδη, τον Θόδωρο Ελιόγλου εννοούσες; Το είδαμε και αυτό.
Δεν θα εκπλαγώ αν τις επόμενες μέρες δω τον Ευγένιο και την Πέπη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Εκατέρωθεν… κωλοτούμπες!!!
Ευλυγισία και ταχύτητα λαγού που μόλις βγήκε από το γιατάκι του… Προς το παρών ο σκύλος μόνο γαυγίζει… ίσως για να θυμίσει ότι κάποιοι πάτησαν την κόκκινη γραμμή και την ουρά του.
Παρά τους πολλούς τενεκέδες γεμάτους από σκυλοτροφή… ακόμη το σκέφτεται… Κάποιοι λάδωσαν τους τηλεοπτικούς Θεούς… και του προσφέρουν εφήμερη τηλεοπτική αθανασία… Όχι!!! προτιμάει να παραμείνει νηστικός γιατί έχει μπέσα.
Δεν είναι απ’ αυτούς που λένε «yes» που λένε «no» και προτιμά τον «καναπέ» όπως λέει και η Χαρούλα Αλεξίου.(Ν1)

9.700.000 Έλληνες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν δηλ. οι Έλληνες από τα γεννοφάσκια τους όπως λέμε. Δεν ντρέπονται… λέω εγώ. Πρέπει να τους ξεκαθαρίσουν.(Ν2)

Το πρωτόγνωρο ποσοστό αποχής είναι μήνυμα οργής, αγανάκτησης και απελπισίας όλων εκείνων που πιστεύουν ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική είναι οι υπαίτιοι αυτής της κατάντιας μας.
Βουβή οργή όπως έγραψε και η Αυριανή.(Ν2)

Χθες φωνάξαμε τον υδραυλικό μας για να μας διορθώσει κάποιες βλάβες στο γραφείο. Εκεί που δούλευε ξαφνικά τον ακούω να απευθύνεται σε μένα και να με ρωτάει αφού ο Παύλος Βασιλειάδης ευεργετήθηκε τόσο πολύ από την Νέα Δημοκρατία γιατί την εγκαταλείπει ελαφρά τη καρδία;
Του απάντησα: Χρόνη μου είναι μια ερώτηση που πρέπει ν’ απευθύνεις στον ίδιο. Δίκαιο έχετε μου είπε.(Ν2)

Το χάρηκα ιδιαιτέρως συναντώντας τον Βασίλη Τσικέ και την Βαγγέλη Καλαθά ν’ απολαμβάνουν χαλαρά τον καφέ τους. Συγχαρητήρια και μπράβο τους!!!(Ν2)

Ομήγυρη με Μάκη Ραμπότα, Κώστα Ξενιτίδη και Στέλιο Παντούζα. Θέμα συζήτησης…..άγνωστη.(Ν3)

Τα ρέστα ζήτησε ο Άκης Απιδόπουλος από τον Μάκη Ραμπότα σε γνωστό καφέ που το όνομά του αρχίζει από Σ….ν. Φυσικά έγινε ο χαμός. Μάκη ξέχασες να ζητήσεις την άδεια από τον κ. Φωτιάδη για το πώς θα εκφράζεσαι. Μη το ξεχάσεις για την άλλη φορά!!!(Ν2)

Μαθαίνω ότι στα σκαριά… βρίσκεται η σύσταση εταιρίας με αντικείμενο προσφοράς διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι πολλοί, με ομοειδή διαφημιζόμενα προϊόντα, έχοντας ως μοχλό την εν λόγω εταιρία, θα επιχειρήσουν να ρίξουν κι άλλο τις τιμές.

Πληροφορήθηκα ότι έχει πολύ καλούς πωλητές, με καλό προφορικό λόγο που ενώ δεν γνωρίζουν αρχαία ελληνικά και νομικά, είναι όμως «άσσοι» στον προσηλυτισμό και στην διαπραγμάτευση.(Ν1)