25 Νοε 2010

Γιώργο Σπυρόπουλε γιατί...


Γιώργο Σπυρόπουλε γιατί αυτή η αδρανοποίηση από την πολιτική ζωή του τόπου σου; Μπορείς να είσαι απ’ τα καρποφόρα δένδρα που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Αρκετοί πάντως είναι αυτοί που διερωτώνται!!!

Ένα σπουργιτάκι που κρυφακούει καθημερινά στα κλαδιά της ελιάς επί της Δ. Αρεοπαγείτου 3, με πληροφόρησε ότι ο κ. Βασιλειάδης(στα Σέρρας) είναι σαν λαγός και σαν καπνός. Μόλις θ’ αραιώσει ο καπνός ο γέρικος λαγός επιστρέφει στην φωλιά του και τότε θα εμφανιστεί ως υποψήφιος βουλευτής ο «Μέγας» Αλέξανδρος του Δημητρίου(αν το κόμμα της Ντόρας πάει καλά).
Φυσικά σε περίπτωση που «καεί» ο κ. Βασιλειάδης, δεν θα τον πειράξει και πολύ. Διανυκτέρευσε και στο σπίτι του στην Αθήνα τώρα που ήταν εκεί στο υπό ίδρυση κόμμα της Ντόρας, με αντάλλαγμα…, κάτι που δεν γράφεται. Ποιος ο εμπνευστής αυτού του σχεδίου; Μα φυσικά η «αλέπα της πολιτικής Πέπη…

Είναι δυνατόν σε ένα κείμενο περίπου 5000 λέξεων για την ελληνική γεωργία να είναι μόνο 58. Γιατί τέτοιο σνομπάρισμα απ’ την κ. Μπακογιάννη στο 50% του ελληνικού λαού; Γιατί τόση απαξίωση; Γιατί δεν έλαβε υπ’ όψιν της όσα γραπτώς της είχε εισηγηθεί πριν πέντε μήνες για τους αγρότες ο γεωπόνος κ. Αθανάσιος Μπαντής;

Ο Τάσος Ρούσσος για άλλη μια φορά έδειξε την δύναμή του στις πρόσφατες εκλογές του ΟΕΒΕΣ. Τελικά μήπως χάθηκαν δύο και πλέον χρόνια παραγωγικής δουλειάς αφού οι εκλογές έδειξαν το αντίθετο αποτέλεσμα, απ’ τα αποτελέσματα της δικαστικής διαμάχης; Ερώτηση.

Ερώτηση προς τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις Σέρρες, κ. Αβραμίδη, κ. Ορφανόπουλου, Αποστόλου, Καλπατσίδη. Μήπως αυτό το «κίνημα» γεννήθηκε – ιδρύθηκε για να καλύψει τις προσωπικές φιλοδοξίες της κ. Μπακογιάννη και εσείς είστε τα εργαλεία της υλοποίησης αυτών των φιλοδοξιών και του «Μέγα Αλέξανδρου.

Περιμένουμε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το επίσημο κομματικό όργανο που λέγεται ΝΟΔΕ. Είμαι πολύ περίεργος για το πόρισμα που θα βγάλει.

Λάβρος ο συνδυασμός του κ. Φωτιάδη κατά των βουλευτών και νομαρχιακής. Λίγο πολύ τους χρεώνει την ήττα του στις πρόσφατες εκλογές και πώς να έχει άδικο αφού έκαναν τα αδύνατα δυνατά για τον Μάρκο Μπόλαρη… και όχι γι’ αυτόν.

Ποιον φωτογραφίζει το πόρισμα που συντάχθηκε για τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίτρου όταν αναφέρει παραγγελίες γιατρού του ΕΣΥ από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία στην οποία εργαζόταν ως ιατρικός επισκέπτης, στενός συγγενής του;

Κρητική μαντινάδα…

Πέντε πουλάκια κάθονταν
πάνω στην πράσινη… ελιά
και κελαηδούσαν όμορφα
για Παύλο … βασιλιά.

Πήγε κι η Πέπη δίπλα τους

επί της Βενιζέλου
πήραν μαζί το ΔΙΚΤΥΟ
να κάνουνε τα πλάνα.

Τους είδε ο Μπάρκας απ΄απέναντι

και σκούξανε τον Στάγκο
τον Αβραμίδη εκθέσανε
ο Αποστόλου τρέχει.

Ο Καλπατσίδης με τον Ορφανό

σταυρούδια νόμιζαν έχει
τους είδε ο Αλέξανδρος
και τους φωνάζει ακόμα.

Δεν είναι δω Αλέξανδρε

Κρήτη και τα Χανιά
καήκανε κι οι πέντε τους
και φάγανε σκα..